Három érmet és két pontszerző helyezést zsákmányoltak a Kecskeméti Judo Club-KESI judosai a Serdülő Országos Diákolimpiáról.

Március első szombatján rendezték meg Cegléden a Serdülők rangos versenyét.

Az eseményen 270 induló és súlycsoportonként 20-30 versenyző mérettette meg magát. A mieink két ezüstöt, egy bronzot, egy ötödik és egy hetedik helyezést hoztak el. Színvonalas mérkőzések mentek egész nap, nagyon látszódik judokáink folyamatos fejlődése, hiszen technikailag és taktikailag is érik munkájuk.

Cigány Lázár 50kg-ban (Kecskeméti Református Általános Iskola)  hetedik helyen zárt, két vesztett és egy nyert mérkőzéssel. Lázár komoly visszatérő, hiszen nemrég térhetett vissza a versenyzéshez egy év kényszerpihenő után. Úgy gondolom hamarosan vissza fogja magát dolgozni az élmezőnybe, ha folytatja szorgalmas munkáját.

Jaksa Ákos 55kg-ban (Kecskeméti Református Gimnázium) bronz érmet nyert. Egy vesztes és négy nyertes mérkőzéssel szépen hozta a tőle elvárhatót.

Hrabovszky Ricsi 60kg-ban az (Arany János Ált.Isk. tanulója) második helyezést ért el. Szépen menetelt a döntőig,  három meccset is nyert zsinórban, ott azonban legyőzőjére talált.

Major Ádám (Katona József Gimnázium) 66kg-ban hozta el az ezüst érmet. Három győztes mérkőzés után jutott a fináléba, ahol idősebb és tapasztaltabb partnerével már nem bírt el.

Kriminál Áron  +81kg-ban a (Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Ált.Isk. tanulója) ötödik helyen zárt. Három meccséből egyet nyert kettőt kikapott, ám második mérkőzésén meglepő bátorságról tett tanúbizonyságot.

Mindent összevetve sikeres versenyen vagyunk túl. Látom tanítványaimon a fejlődést technikailag, taktikailag és mentálisan is. Az Országos Diákolimpia a második legrangosabb verseny az országban a Magyar Bajnokság után. Úgy gondolom biztatóak ezek a szép eredmények a jövőt illetően. Összegezte látottait Nagysolymosi Tibor.

 

Eredmények:

Cigány Lázár 50kg 7.hely
Jaksa Ákos 55kg 3.hely
Hrabovszky Richárd 60kg 2.hely
Major Ádám 66kg 2.hely
Kriminál Áron +81kg 5.hely

Edzők: Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor

CategoryEsemények, Verseny
Logo_footer   
     © 2017 Kecskeméti Judo Club

JUDO